28 Mart 2016 Pazartesi

Altına Dair

Aralık ayından sonra doların değer kaybetmeye başlamasıyla yükselişe geçen altının son durumu tekrardan düşüşe mi geçti sorularını akla getiriyor. Özellikle Şubat ayının ilk gününde ons fiyatının 1117  dolardan açılıp 10 gün sonra fiyatının 1263 doları görmesiyle yatırımcılar tarafından altının tekrardan piyasaların gözdesi olup olmayacağı merak konusu. Bu sorunun cevabından önce 10 gün gibi kısa bir sürede sert yükselerek 1284 dolarda zirve yapan altında piyasaların hala güvenli liman arayışında olup olmadığını belirlememiz gerekiyor.

XAUUSD+H4

28 Mart – 1 Nisan haftasına baktığımızda dolar tarafından önemli veriler var ki bunların başında 30 Mart’ta ADP Tarım Dışı İstihdam değişikliği ve 1 Nisan’da Tarım Dışı İstihdam değişikliği, İşsizlik Oranı ve Ortalama Saatlik Kazançlar başı çekiyor olacak. Dolar’ın durumu altın üzerinde direkt etki yarattığından bu verileri yakından takip ediyor olacağız. Bunların dışında 29 Mart’ta olacak Yellen konuşması ve 1 Nisan’da Çin tarafından gelecek PMI verileri altın fiyatlamalarını etkileyebilecek diğer veriler olarak göze çarpıyor.

Teknik olarak baktığımızda haftayı 1220 Dolar dolaylarında kapatan altının 1215 desteğini kırmakta epey zorlandığını görüyoruz. 1215 seviyesinin kırılması durumunda aşağıda 1205 ve 1200 desteklerinin hedeflenebileceğini söyleyebiliriz. 1200 ana desteğinin de kırılması durumunda bir sonraki önemli desteğimiz olan 1195 dolara kadar düşüş sürebilir. ABD tarafından verilerin olumsuz gelmesi durumunda tekrardan bir yükseliş trendi başlarsa ilk hedef olarak 1230 direnci gözüküyor. 1230 direncinin kırılması durumunda altında 1240 seviyesinni üzerindeki kapanışlar yükseliş hareketinin hacmini koruması için bir sınav niteliğinde olacak. Hareketin devamında ise 1250 seviyesi yeniden gündemimize girebilecek önemli dirençlerimizden.

Mert Turan

Finansal Analist

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder