25 Ekim 2016 Salı

7 Ayın Zirvesindeki Dolar Endeksinin Baskısıyla Borsa İstanbul Düşüşte! (Borsa nasıl oynanır)

7 Ayın Zirvesindeki Dolar Endeksinin Baskısıyla Borsa İstanbul Düşüşte!FED başkanlarının açıklamalarından destek bularak, yedi ayın zirvesine tırmanan dolar endeksinin ardından, Borsa İstanbul yönünü aşağı çevirdi ve düşüşe geçti. Borsa İstanbul’un seyrinde yaşanan gelişmeler ve tüm merak edilenler haberimizin devamında;

Haftaya kazanımlarla başlangıç gerçekleştirmesinin ardından Borsa İstanbul, bugünkü işlemlerde yönünü aşağı çevirdi ve düşüşe geçti. Hatırlanacağı üzere dünkü işlemlerde Borsa İstanbul, TCMB toplantısının etkisiyle genel görünümün pozitif seyretmesinden destek bulmuş ve haftaya yüzde 0.51 oranında yükselişle 79.242 puan seviyesinden başlangıç gerçekleştirmişti. Borsa İstanbul’un dünkü seyrini detaylı olarak bu yazımızda bulabilirsiniz.

Haftanın ikinci işlem gününde ise Borsa İstanbul cephesinde kayıplar görülüyor. Borsa İstanbul’un bugünkü işlemlerde düşüşe geçmesine neden olan en önemli gelişme; dolar endeksinin son yedi ayın zirvesine kadar tırmanmış olması. Hatırlanacağı üzere dün, FED yetkililerinden önemli açıklamalar gelmişti. St. Louis FED Başkanı James Bullard yaptığı açıklamada; şu anda piyasaların tek bir faiz artırımına ihtiyaç duyduğunu söylemişti. Açıklamalarının devamında ise Bullard, önümüzdeki iki üç yıl içerisinde düşük faiz oranlarının norm olarak kalmayı sürdüreceğini ve enflasyonun yüzde 2 seviyesine muhakkak ulaşacağını dile getirmişti.

Bullard’ın açıklamalarının ardından dolar, küresel çapta tırmanışa geçmeyi başardı ve yedi yılın zirvesine kadar yükseldi. Böylelikle yurt içinde de Dolar/TL paritesi yönünü yukarıya çevirerek 3.89 seviyesine kadar tırmandı. Yüksek doların baskısı altında kalan Borsa İstanbul, haftanın ikinci işlem gününe yüzde 0.02 oranında düşüşle 79.914 puan seviyesinden başlangıç gerçekleştirdi.

Analistler ne diyor?

Borsa İstanbul’un bugünkü seyriyle ilgili olarak analistler; Borsa İstanbul’un gün içerisinde 80.200 ile 79.200 puan seviyeleri aralığında fiyatlanacağını söylediler. Açıklamalarının devamında ise analistler, Borsa İstanbul’un 80.000 puan seviyesinin üzerinde tutunmakta zorluk çektiğini ve böylelikle yukarı yönlü yapılacak denemelerin tepki satışlarına maruz kalacağını dile getirdiler. Analistler, satıcılı seyrin görülmesi halinde ise Borsa İstanbul’un gün içerisinde 79.200 seviyesine geleceğini ve bu seviyenin piyasayı aşağı yönlü baskılamaya davam edeceğini ifade ettiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder