28 Ekim 2016 Cuma

Yendeki Düşüşten Destek Bulan Asya Hisseleri Yükselişe Geçti (Borsa nasıl oynanır)

Yendeki Düşüşten Destek Bulan Asya Hisseleri Yükselişe GeçtiAsya hisse senetleri, Ekim ayının son işlem haftasında yenin düşüşlerinin ardından Japonya öncülüğünde yükselişe geçmeyi başardı. Asya hisse senetlerinde yaşanan gelişmeler ve tüm merak edilenler haberimizin devamında;

Asya hisse senetleri hafta içerisinde yaşadığı dalgalanmaların ardından, bugünkü işlemlerde yükselişe geçmeyi başardı. Özellikle ABD’den gelen verilerin karışık sinyaller vermesi, yatırımcıları bir hayli tedirgin etmiş ve böylelikle küresel hisse senetlerinde görüldüğü gibi Asya hisse senetlerinde de dalgalı bir grafik çizilmişti. Ancak yende görülen değer kayıpları, Asya hisse senetlerinin yükselişinin temelini oluşturdu. Yende görülen değer kayıplarının ardından yatırımcılar, Japonya hisse senetlerine yönelmeye başladılar. Böylelikle Asya hisse senetleri tırmanışa geçmeyi başardı.

Asya bölgesinin gösterge endeksi olan MSCI Asya Pasifik Endeksi, haftanın son işlem gününde yüzde 0.1 oranında değer kazandı ve Tokyo saati ile 09.02’de 138.93 seviyesine kadar yükseldi. Böylelikle endeks, son iki gündür yaşadığı sert düşüşleri sonlandırmayı başardı. Japonya’da işlem gören Topix Endeksi ise yenin Mayıs ayından bu yana en büyük aylık kaybına yönelmesinden destek bularak yüzde 0.5 oranında tırmandı. Yenin değer kaybetmesindeki nedenler; merkez bankasının teşvik kararı beklentisi ve şirket karlarında görülen karışık seyir. Ayrıca Güney Kore’de işlem gören Kospi Endeksi bugün fazla değişmeyerek yatay bir seyir izlerken, Avustralya’da işlem gören S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.1 oranında yükseldi. Son olarak ise Yeni Zelanda’da işlem gören S&P/NZX 50 Endeksi haftanın son işlem gününde yüzde 0.1’den az değer kazandı.

“Kenarda piyasaya girmek için bekleyen yüklü nakit bulunuyor”

Sydney’de Rivkin Securities Stratejisti James Woods, Asya hisse senetlerinde yaşanan gelişmelerle ilgili olarak görüş bildirdi. Woods yaptığı değerlendirmede; piyasalar açısından yaklaşmakta olan birçok risk ve olayın bulunduğunu söyledi. Böylelikle yatırımcıların harekete geçmeden önce bu olayların yoldan çekilmesini beklediklerini belirten Woods, hisse senetlerinde görülen dalgalanmaların olağan olduğunu dile getirdi. Açıklamalarının devamında ise Woods, kenarda piyasaya girmek için bekleyen yüklü miktarda nakit paranın bulunduğunu ifade etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder