13 Ekim 2016 Perşembe

Başkanlık Tartışmalarının Gölgesinde BIST Yatay Seyrediyor (Borsa nasıl oynanır)

Başkanlık Tartışmalarının Gölgesinde BIST Yatay SeyrediyorBaşkanlık ve yeni anayasa tartışmalarının gölgesinde kalan Borsa İstanbul, haftanın dördüncü işlem gününe yatay bir başlangıç gerçekleştirdi. Borsa İstanbul’un bugünkü seyri ve merak edilenler haberimizin devamında;

Borsa İstanbul haftanın dördüncü işlem gününe yatay bir başlangıç gerçekleştirdi. Hatırlanacağı üzere dünkü işlemlere Borsa İstanbul, Ağustos ayına ilişkin cari açık verileri öncesi yükselişle başlamıştı. Borsa İstanbul güne yüzde 0,33 oranında yükselişle 77,903 seviyesinden başlangıç yapmıştı. Borsa İstanbul’un geçen günkü işlemlere hangi yönde başlangıç gerçekleştirdiğini detaylı olarak bu yazımızdan inceleyebilirsiniz. Ancak dünkü işlemlerin ikinci yarısında Borsa İstanbul, düşüşe geçmişti. Cari açık verisinin beklentileri aşması ve Dolar/TL’nin rekor seviyelere kadar yükselmesinin ardından Borsa İstanbul günü yüzde 0,23 oranında kayıpla 77,461 puan seviyesinden tamamlamıştı.

Borsa İstanbul’un bugüne yatay başlamasındaki neden ise yurt içerisinde, yeni anayasanın ve başkanlık sistemine geçişin tartışılmaya başlaması oldu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yaptığı açıklamada; başkanlık referandumunu dile getirerek, yasa tasarılarının meclise gelmesi gerektiğini ifade etmişti. Başbakan Binali Yıldırım ise yaptığı açıklamada; başkanlık sistemine geçiş önerisini oldukça önemsediklerini ve bu doğrultuda yasa tasarısını meclise getireceklerini ifade etmişti. Böylelikle Türk lirası üzerinde baskı giderek tırmanırken, Borsa İstanbul’da da düşüşlerin gerçekleşmesi bekleniyor.

Yaşanan tüm bu gelişmelerin ardından bugünkü işlemlere Borsa İstanbul, yüzde 0,01 oranında yükselişle 77,469 puan seviyesinden yatay bir başlangıç gerçekleştirdi. Analistler yaptıkları değerlendirmelerde, gün içerisinde Borsa İstanbul’un TL’deki düşüşler ve politika yapıcıların söylemlerinin baskısı altında kalarak değer kayıpları yaşayacağını dile getirdiler. Açıklamalarının devamında ise analistler, Borsa İstanbul’un bu işlem haftasında desteklenmesi için yeterli gerekçelerin bulunmadığını ifade ettiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder