24 Ekim 2016 Pazartesi

Borsa İstanbul Ekim 2016’nın Son Haftasına Nasıl Başladı? (Borsa nasıl oynanır)

Borsa İstanbul Ekim 2016’nın Son Haftasına Nasıl Başladı?Borsa İstanbul geçen hafta gerçekleşen Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) Ekim toplantısının ardından tırmanışa geçmişti. Peki, Ekim’in son işlem haftasına Borsa İstanbul hangi yönde başlangıç gerçekleştirdi? Borsa İstanbul’un seyrinde yaşanan gelişmeler ve gün içerisinde izlenecek önemli verilerin tamamı haberimizde;

Borsa İstanbul geçen hafta yaşadığı değer kazanımlarına, Ekim’in son işlem haftasında da devam ediyor. Hatırlanacağı üzere geçen hafta Borsa İstanbul, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) Ekim toplantısından destek bularak önemli tırmanışlar gerçekleştirmeyi başarmıştı. TCMB toplantısı öncesi ekonomistler, faiz kararıyla ilgili olarak ayrışmalar yaşamışlardı. Ayrışmaların temel nedeni ise Dolar/TL paritesinde sıklıkla yeni rekorların görülüyor olması ve 3,10 seviyelerinde kalıcı olunacağına yönelik endişelerdi. Bu doğrultuda TCMB, Mayıs ayından bu yana sürdürdüğü sadeleşme sürecine son verme kararı aldı ve piyasaların genel seyri doğrultusunda, faiz indirimini pas geçtiğini açıkladı.

TCMB toplantısının ardından Borsa İstanbul, yüzde 0,07 oranında değer kazanmayı başardı ve 79,310 seviyesine kadar yükseldi. TCMB’nin Ekim toplantısının Borsa İstanbul üzerindeki etkilerini detaylı olarak bu yazımızdan inceleyebilirsiniz. Borsa İstanbul, Türkiye ekonomisine ilişkin iyimserliğin artmaya başladığı bu günlerde, Ekim ayının son işlem haftasına da kazanımlarla başlangıç gerçekleştirdi. Borsa İstanbul güne yüzde 0,51 oranında yükselişle 79,242 puan seviyesinden başladı.

Bugün hangi veriler takip edilecek?

Haftanın ilk işlem gününde yurt içinden ziyade, yurt dışında oldukça önemli gelişmeler yaşanacak. New York FED Başkanı Dudley ve St. Louis FED Başkanı Bullard, Kasım ayının ilk haftasında gerçekleştirilecek olan toplantı öncesi kamuoyuna önemli açıklamalar yapacaklar. Başkanların açıklamalarında, FED’in faiz artırımıyla ilgili ipuçları aranacak. Avrupa’da ise imalat sektörü PMI verileri açıklanacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder