4 Ekim 2016 Salı

Deutsche Bank ve May Desteğiyle Avrupa Hisseleri Yükselişte (Borsa nasıl oynanır)

Deutsche Bank ve May Desteğiyle Avrupa Hisseleri YükselişteAvrupa hisse senetleri, haftanın ikinci işlem gününe kazanımlarla başlangıç gerçekleştirdi. Avrupa hisse senetlerinin bugünkü işlemlere yükselişle başlamasındaki neden ve merak edilenlerin tamamı haberimizde;

Avrupa hisse senetleri geçen haftaki kayıplarının ardından yeni işlem haftasında yönünü yukarı çevirmeyi başardı. Hatırlanacağı üzere geçen haftaki işlemlerde Deutsche Bank’a yönelik endişeler, bankacılık hisse senetlerini dibe çekmişti. Ayrıca petrol piyasasında yaşanan dalgalanmalar küresel piyasalar için risk unsuru oluşturuyordu. Yaşanan bu gelişmelerin baskısı altında kalan Avrupa hisse senetleri, sert düşüşler yaşamışlardı.

Ancak yeni işlem haftasında Avrupa hisse senetleri, negatif yönlü seyrini sonlandırdı ve yükselişe geçmeyi başardı. Avrupa hisse senetlerinin yükselişe geçmesindeki nedenler ise Theresa May’ın söylemleri ve Deutsche Bank’a yönelik endişelerin azalması oldu. Özellikle haftanın ikinci işlem gününde Deutsche Bank’a yönelik endişelerin azalması, bankacılık hisse senetlerinin önemli kazanımlar elde etmesini sağladı. Avrupa bölgesi için geçen gün yaşanan en önemli gelişme; İngiltere Başbakanı Theresa May’ın açıklamalarıydı. May gerçekleştirdiği açıklamada; Haziran ayında gerçekleşen Brexit oylamasının ardından, İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden (AB) ayrılığının resmi olarak önümüzdeki yılın Mart ayında gerçekleşeceğini açıkladı.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Avrupa bölgesinin gösterge endeksi olan Stoxx Europe 600 Endeksi haftanın ikinci işlem gününe yüzde 0,6 oranında kazanımla başladı. Almanya’da işlem gören DAX 30 Endeksi ise geçen günkü resmi tatil sonrası, haftanın ikinci işlem gününe yüzde 0,5 oranında yükselişle başlangıç gerçekleştirdi. Fransa’da işlem gören CAC 40 Endeksi ise bugünkü işlemlerde yüzde 0,4 oranında tırmandı.

FTSE 100 Endeksi’nde 16 ay sonra ilk yaşandı!

İngiltere Başbakanı May’ın geçen günkü söylemlerinin ardından Sterlin, 30 yılın en düşük seviyesine kadar geriledi. Bu gelişmenin ardından İngiltere’de işlem gören FTSE 100 Endeksi’nde dalgalanmalar görülmeye başlamıştı. Haftanın ikinci işlem gününde ise endeks, 16 ay sonra ilk kez 7 bin puanın üzerinde açılış gerçekleştirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder