10 Ekim 2016 Pazartesi

ABD Başkan Adaylarının İkinci Münazarası Asya Hisselerini Yükseltti (Borsa nasıl oynanır)

ABD Başkan Adaylarının İkinci Münazarası Asya Hisselerini YükselttiGeçen gün akşam saatlerinde gerçekleşen, ABD başkan adaylarının ikinci münazarası sonrasında Asya hisse senetleri yükselişe geçti. Asya hisse senetlerinde yaşanan gelişmeler ve bugünkü seyir haberimizde;

Asya hisse senetleri, yeni işlem haftasına kazanımlarla başlangıç gerçekleştirdi. Asya hisse senetlerinin bugünkü işlemlerde yükselişe geçmesini sağlayan en önemli gelişme ise ABD başkan adayları arasında gerçekleşen ikinci münazaraydı. Hatırlanacağı üzere piyasalar, ilk münazaranın galibi olarak Clinton’u görmüşler ve böylelikle hisse senetleri tarafında yükselişler gerçekleşmişti. İkinci münazarada da galip Clinton olarak görüldü. 8 Kasım tarihinde yapılacak olan seçime sayılı günler kala gerçekleşen ikinci münazara sonrasında Trump, destekçilerini birer birer kaybediyor. Bu durumun temel nedeni ise kaset skandalı. Yayınlanan kasette Trump, kadınları aşağılayıcı söylemlerde bulunuyor. Böylelikle Clinton’un zafere daha çok yaklaştığı açıkça görülüyor.

Asya bölgesinin gösterge endeksi olan MSCI Asya Pasifik Endeksi, haftanın ilk işlem gününde Hong Kong saati ile 09.04’te yüzde 0,2 oranında değer kazandı. Avustralya’da işlem gören S&P/ASX 200 Endeksi bugün yüzde 0,3 oranında yükselirken, Güney Kore’de işlem gören Kospi Endeksi yüzde 0,1 oranında tırmandı. Son olarak Yeni Zelanda’da işlem gören S&P/NZX 50 Endeksi yüzde 0,4 oranında değer kaybetti.

Sydney’de AMP Capital Investors Ltd. Yatırım Strateji Müdürü Shane Oliver, hisse senetlerinde yaşanan gelişmelerle ilgili olarak görüş bildirdi. Oliver yaptığı değerlendirmede, seçim için sayılı günler kaldığını belirterek yaşanan gelişmelerin ardından Trump’ın toparlanma şansının giderek zorlaştığını söyledi. Piyasaların artık ralliye hazırlandığını belirten Oliver, bu durumun nedeni olarak Clinton’un her geçen gün zafere yaklaşmasını gösterdi. Oliver, Asya hisse senetlerinin münazaradan destek bulduğunu ve hafta içerisinde yukarı yönlü hareketlerin görülmeye devam edebileceğini ifade etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder