17 Ekim 2016 Pazartesi

Asya Hisseleri Artan FED Beklentilerinden Destek Buluyor (Borsa nasıl oynanır)

Asya Hisseleri Artan FED Beklentilerinden Destek BuluyorAsya hisse senetleri yeni işlem haftasına ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz artırımına gideceğine yönelik beklentilerden destek bularak başladı. Asya hisse senetlerinde görülen kazanımlar ve tüm merak edilenler haberimizin devamında;

Asya hisse senetleri yeni işlem haftasına kazanımlarla başlangıç gerçekleştirdi. Asya hisse senetlerinde görülen kazanımların temel nedeni ise ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz artırımına gideceğine yönelik beklentilerin her geçen gün artmasıydı. Hatırlanacağı üzere geçen hafta ABD’de açıklanan verilerin beklentileri aşmasının ardından, FED’in faiz artırımına gitme olasılığı tırmandı. Böylelikle Asya hisse senetleri haftaya yükselişle başlamış oldu.

MSCI Asya Pasifik Endeksi haftanın ilk işlem gününde yüzde 0,1 oranında değer kazandı ve Tokyo saati ile 09.05’te 135,25 seviyesine yükseldi. Hatırlanacağı üzere geçen haftaki işlemlerde endeks, bir ayın en güçlü düşüşünü yaşamıştı. Japonya’da işlem gören Topix Endeksi ise bugünkü işlemlerde yenin dolar karşısında 104,11 seviyesinde seyretmesinin ardından yüzde 0,2 oranında değer kazandı. Güney Kore’de işlem gören Kospi Endeksi yüzde 0,2 oranında yükselirken, Avustralya’da işlem gören S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0,1 tırmandı. Son olarak ise Yeni Zelanda’da işlem gören S&P/NZX 50 Endeksi haftanın ilk işlem gününde yüzde 0,8 oranında değer kaybı yaşadı.

Singapur’da Oversea-Chinese Banking Group Corp. varlık yönetimi araştırmadan sorumlu başkan yardımcısı Vasu Menon, hisse senetlerinde yaşanan gelişmelerle ilgili olarak oldukça önemli açıklamalarda bulundu. Menon’un açıklamalarından öne çıkan bölümler ise şöyle;

“ABD verileri, FED’in faiz ihtimalini yükseltti”

Menon yaptığı değerlendirmede; son haftalarda görülen birkaç önemli küresel olayın yatırımcıları tedirgin bir hale soktuğunu söyledi. Açıklamalarının devamında ise Menon, Eylül ayı enflasyon ve konut inşaat verilerinin ardından FED’in faiz artırımına gideceğine yönelik beklentilerin arttığını vurgulayarak, bu durumun hisse senetlerini yükselttiğini dile getirdi. Menon, Asya hisse senetlerinde görülen kazanımların hafta içerisinde sürebileceğini ifade etti.

“Yatırımcılar kırılgan bir yapı sergiliyorlar”

Açıklamalarının ikinci bölümünde ise Menon; Clinton ile Trump arasındaki son münazaranın ardından siyasi risklere ilişkin endişelerin artmaya başladığını söyledi. Menon, şirket karlarının bu noktada kritik bir öneme sahip olduğunu ve yatırımcıların bu duruma karşı kırılgan bir yapı sergilediklerini dile getirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder