24 Ekim 2016 Pazartesi

Asya Hisse Senetleri 2016 Üçüncü Çeyrek Kar Rakamları Öncesi Düşüşte (Borsa nasıl oynanır)

Asya Hisse Senetleri 2016 Üçüncü Çeyrek Kar Rakamları Öncesi DüşüşteAsya hisse senetleri, bu yılın üçüncü çeyreğine ilişkin açıklanacak olan kar verileri öncesi yönünü aşağıya çevirdi ve düşüşe geçti. Asya hisse senetlerinde yaşanan gelişmeler ve tüm merak edilenler haberimizin devamında;

Asya hisse senetleri geçen haftaki kazanımlarının ardından, yeni işlem haftasına kayıplarla başlangıç gerçekleştirdi. Hatırlanacağı üzere geçen haftaki işlemlerde Asya hisse senetleri, Çin’de açıklanan yılın üçüncü çeyreğine ilişkin büyüme verilerinden destek bulmuş ve önemli kazanımlar elde etmeyi başarmıştı. Asya bölgesinin en büyük ekonomisine sahip olan Çin’de açıklanan veriler, ekonomistlerin beklentilerinin bir hayli üzerinde seyretmişti. Böylelikle MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0,3 oranında tırmanmıştı. Ayrıntıların yer aldığı haberimize buradan ulaşabilirsiniz.

Asya hisse senetlerinin bu haftaya düşüşle başlamasına neden olan en önemli gelişme ise Çin ve ABD’de açıklanacak olan kar verileri öncesi yatırımcıların duruşu. Veriler açıklanmadan önce yatırımcılar, yeni işlem haftasına temkinli bir başlangıç gerçekleştirdiler ve alımlardan bir hayli uzak durdular. Böylelikle Asya hisse senetleri, haftaya kayıplarla başlamış oldu.

Asya bölgesinin gösterge endeksi olan MSCI Asya Pasifik Endeksi, haftanın ilk işlem gününde yüzde 0,1 oranında değer kaybetti ve Tokyo saati ile 09.07’de 139,56 seviyesine geriledi. Japonya’da işlem gören Topix Endeksi ise yüzde 0,1 oranında düştü. Güney Kore’de işlem gören Kospi Endeksi yüzde 0,4 oranında yükselirken, Avustralya’da işlem gören S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0,9 oranında değer kazandı. Yeni Zelanda ve Tayland piyasaları ise haftanın ilk işlem gününde tatil nedeniyle kapalılar.

Sydney’de Perpetual Ltd. Yatırım Strateji Müdürü Matthew Sherwood, Asya hisse senetlerinde yaşanan gelişmelerle ilgili olarak görüş bildirdi. Sherwood yaptığı açıklamada; kar verilerinin yatırımcılar için kilit öneme sahip olduğunu söyledi. Açıklamalarının devamında ise Sherwood, piyasaların beklemede kalmasına neden olan bazı gelişmelerin bulunduğunu belirterek, FED ve başkanlık seçiminin bunların başında yer aldığını dile getirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder