26 Ekim 2016 Çarşamba

Mario Draghi Desteğiyle BIST Yükselişe Geçti (Borsa nasıl oynanır)

Mario Draghi Desteğiyle BIST Yükselişe GeçtiAvrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi’nin dün yaptığı açıklamada, parasal genişlemeyi desteklemesiyle gelişen ülke borsaları yükselişe geçti. Bu doğrultuda Borsa İstanbul, haftanın üçüncü işlem gününe kazanımlarla başlangıç gerçekleştirdi. Borsa İstanbul’un bugünkü seyri ve merak edilenler haberimizin devamında;

Borsa İstanbul dün yaşadığı değer kayıplarının ardından haftanın üçüncü işlem gününde yönünü doğru çevirdi ve yükselişe geçti. Hatırlanacağı üzere dünkü işlemlerde Borsa İstanbul, dolar endeksinin son yedi ayın zirvesine kadar yükselmesinin baskısı altında kalmış ve güne yüzde 0.2 oranında düşüşle 79.914 puan seviyesinden başlangıç gerçekleştirmişti. Gün içerisinde ise Dolar/TL paritesinin 3.89 seviyesine kadar yükselmesinin ardından Borsa İstanbul, günü yüzde 0.62 oranında düşüşle 79.433 seviyesinden tamamlamıştı. Borsa İstanbul’un dünkü seyri ile ilgili tüm detaylara bu yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Haftanın üçüncü işlem gününde ise Borsa İstanbul, gelişen ülke borsalarına paralel olarak yükselişe geçmeyi başardı. Borsa İstanbul’un yükselişe geçmesini sağlayan en önemli gelişme ise Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi’nin konuşmasıydı. Draghi yaptığı açıklamada; parasal genişlemeyi destekleyecek ifadelerde bulundu ve ECB’nin parasal genişleme politikasını desteklemeye devam edeceğini dile getirdi. Açıklamalarının devamında ise Draghi, diğer politik araçların da para politikasına yardımcı olmaları gerektiğini vurguladı. Draghi, faiz oranlarının uzun bir süre daha düşük kalmasını istemediklerini ve kısa süre içerisinde faiz artırımına gidebileceklerini ifade etti. Draghi’nin açıklamalarının ardından gelişen ülke borsaları yükselişe geçtiler. Bu doğrultuda Borsa İstanbul haftanın üçüncü işlem gününe yüzde 0.07 oranında yükselişle 79.942 seviyesinden başlangıç gerçekleştirdi.

Analistler ne diyor?

Borsa İstanbul’un bugünkü seyri ile ilgili olarak analistler; teknik olarak 79.200 ve 78.600 seviyelerinin destek olmaya devam edeceğini söylüyorlar. 79.200 seviyesinin üzerinde kalınması halinde ise analistler, yönün tekrar yukarıya dönebileceğini vurguluyorlar. Analistler, 80.000 üzerinde bugün de hacim artışıyla kapanışın gerçekleşmemesi halinde, 78.600 seviyesinin altına inilmesiyle kısa vadeli göstergelerin olumsuz sinyaller göstereceğini dile getirdiler. Ayrıca analistler, bilanço döneminin devam ettiğini ve bu durumun Borsa İstanbul’un seyrinde destek olabileceğini ifade ediyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder