17 Ekim 2016 Pazartesi

Musul Operasyonu ile BIST Düşüşe Geçti (Borsa nasıl oynanır)

Musul Operasyonu ile BIST Düşüşe GeçtiBorsa İstanbul, Musul’a yönelik başlatılan askeri operasyonların baskısı altında kalarak yeni işlem haftasına kayıplarla başlangıç gerçekleştirdi. Borsa İstanbul’un bugünkü seyri ve gün içerisinde izlenecek veriler haberimizin devamında;

Borsa İstanbul yeni işlem haftasına kayıplarla başlangıç gerçekleştirdi. Hatırlanacağı üzere geçen haftanın son işlem gününde Borsa İstanbul, günü kazanımlarla sonlandırmıştı. Borsa İstanbul’un günü yükselişle kapatmasındaki neden ise küresel piyasalarda etkili olan pozitif görünümdü. Ayrıca Dolar/TL paritesinin de düşüşe geçmesi Borsa İstanbul’un tırmanışını sağlamıştı. Böylelikle Borsa İstanbul, Cuma gününü yüzde 0,97 oranında kazançla 77,554 seviyesinden tamamlamıştı. Borsa İstanbul’un Cuma gününe hangi yönde başlangıç gerçekleştirdiğini detaylı olarak bu yazımızda bulabilirsiniz.

Ancak bu yükselişlerin ardından Borsa İstanbul yeni işlem haftasına kayıplarla başlangıç gerçekleştirdi. Borsa İstanbul’un güne kayıplarla başlamasındaki neden ise Musul’a yönelik başlatılan askeri operasyonlardı. Savaş endişesine bağlı olarak Borsa İstanbul yeni işlem haftasına yüzde 0,18 oranında düşüşle 77,418 seviyesinden başlangıç gerçekleştirdi.

Hangi veriler izlenecek?

Haftanın ilk işlem gününde yurt içinde; Temmuz ayına ilişkin işsizlik oranı verileri kamuoyuna açıklanacak. Avrupa’da ise Eylül ayına ilişkin enflasyon ve çekirdek enflasyon verileri takip edilecek. ABD’de; Ekim ayına ilişkin New York FED imalat endeksi, Eylül ayına ilişkin sanayi üretimi ve kapasite kullanım oranı açıklanacak. Ayrıca bugün ABD’de, FED Başkan Yardımcısı Stanley Fischer, FED’in para politikasına ilişkin önemli açıklamalarda bulunacak.

Başkanlık ve Musul ile ilgili zirve gerçekleşecek

Yurt içinde geçen hafta başlayan başkanlık tartışmaları, haftanın ilk işlem gününde de oldukça önemli bir yer tutuyor. Bugün AKP’nin MKYK toplantısının ardından TSİ 13.30’da Bahçeli ile Yıldırım arasında zirve gerçekleşecek. Zirvenin iki temel konu çerçevesinde olması bekleniyor. Bunlar; başkanlık sistemi ve Musul’a yönelik gerçekleştirilen operasyonlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder