7 Ekim 2016 Cuma

Asya Hisse Senetleri TDİ Öncesi Satış Ağırlıklı Seyrediyor (Borsa nasıl oynanır)

Asya Hisse Senetleri TDİ Öncesi Satış Ağırlıklı SeyrediyorHaftanın son işlem gününde Asya hisse senetleri, TDİ verileri öncesi oluşan temkinli havanın etkisiyle satış ağırlıklı seyrediyor. Asya hisse senetlerinin bugünkü seyri ve merak edilenler haberimizde;

Asya hisse senetleri haftanın son işlem gününde yönünü aşağıya çevirdi ve düşüşe geçti. Asya hisse senetlerinin bugünkü işlemlerde satıcı ağırlıklı seyretmesindeki temel neden ise ABD’de açıklanacak olan Eylül ayına ilişkin tarım dışı istihdam (TDİ) verileri öncesi oluşan temkinli havaydı. Piyasalar, bugün FED’in yıl bitmeden faiz artırımına gidip gitmeyeceğine yönelik TDİ verilerini büyük bir merakla bekliyorlar.

Hatırlanacağı üzere iki gün önce Chicago FED Başkanı Charles Evans yaptığı açıklamada; FED’in yıl bitmeden faiz artırımına gidebileceğini ve bunun muhtemelen Aralık ayında gerçekleşeceğini dile getirmişti. Evans’ın açıklamalarının ardından küresel piyasalarda önemli kazanımlar görülmüştü. Ancak bugünkü veriler, FED’in yol haritasıyla ilgili önemli ipuçları sunacak. TDİ verileri TSİ 15.30’da açıklanacak.

Asya bölgesinin gösterge endeksi olan MSCI Asya Pasifik Endeksi, haftanın son işlem gününde yüzde 0,1’den az düştü ve Tokyo saati ile 09.20’de 140,57 seviyesine geriledi. Güney Kore’de işlem gören Kospi Endeksi bugünkü işlemlerde yüzde 0,1; Avustralya’da işlem gören S&P/ASX 200 Endeksi ise yüzde 0,4 oranında düştü. Son olarak ise Yeni Zelanda’da işlem gören S&P/NZX 50 Endeksi yüzde 0,8 azaldı.

“Piyasalar, TDİ verisi öncesi temkinli”

Sydney’de CMC Markets Baş Piyasa Analisti Ric Spooner, Asya hisse senetlerinde yaşanan gelişmelerle ilgili olarak görüş bildirdi. Spooner yaptığı değerlendirmede; piyasalarda bugün ABD’de açıklanacak olan Eylül ayına ilişkin TDİ verileri öncesi, temkinli bir havanın hakim olduğunu söyledi. Spooner, bugün açıklanacak olan TDİ verilerinde görülecek aşağı yönlü rakamın, FED’in bu yılki faiz artırımı beklentilerini fazla değiştirmeyeceğini dile getirdi. Yaşanan bu gelişmelerin Asya hisse senetlerinde satıcı ağırlıklı bir seyrin görülmesine yol açtığını belirten Spooner, bugün gelecek iyi rakamların ise faiz artırımı için oluşan şüpheleri büyük ölçüde ortadan kaldıracağını ifade etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder