7 Ekim 2016 Cuma

ABD’de Açıklanacak 2016 Eylül TDİ Verisi Öncesi BIST Yükselişte (Borsa nasıl oynanır)

ABD'de Açıklanacak 2016 Eylül TDİ Verisi Öncesi BIST YükselişteBorsa İstanbul, haftanın son işlem gününde ABD’de açıklanacak tarım dışı istihdam (TDİ) verisi öncesi hangi yönde seyrediyor? Borsa İstanbul’da yaşanan gelişmeler ve merak edilenler haberimizde;

Borsa İstanbul haftanın son işlem gününe kazanımlarla başlangıç gerçekleştirdi. Borsa İstanbul’un güne yükselişle başlangıç gerçekleştirmesindeki neden ise yabancı yatırımcılardan gelen destekti. Bilindiği üzere yurt içi piyasalar oldukça dalgalı bir seyir izliyor. Özellikle OHAL’in üç ay süreyle uzatılması, piyasalardaki dalgalanmayı yeniden başlamıştı. Ancak yabancı yatırımcılar, 23 ile 30 Eylül tarihlerini kapsayan işlem haftasında, 618 milyon dolar düzeyinde hisse ve DİBS aldılar. Türk halkı ise 4 milyar dolar döviz sattı ve Türk lirasına destek oldu.

Böylelikle yabancı yatırımcıların, yurt içerisinde gerçekleşen OHAL ve uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının almış oldukları “not indirim” kararlarından, fazla etkilenmedikleri görülmüş oluyor. Yaşanan bu gelişmelerin ardından Borsa İstanbul, haftanın son işlem gününe yüzde 0,27 oranında yükselişle 78,102 puan seviyesinden başlangıç gerçekleştirdi. Hatırlanacağı üzere Borsa İstanbul, geçen günkü işlemlerde yüzde 0,05 oranında değer kazanmış ve günü 77,894 puan seviyesinden tamamlamıştı.

TDİ verileri bekleniyor

Haftanın son işlem gününde piyasalar, ABD’de açıklanacak olan Eylül ayına ilişkin TDİ verilerine odaklandılar. Veriler, piyasalar adına oldukça büyük öneme sahip. Bunun nedeni ise ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz politikasını önemli ölçüde etkileyecek olması.

Hangi veriler takip edilecek?

Haftanın son işlem gününde küresel piyasalarda; Avrupa’da Almanya, İspanya ve Fransa’da sanayi üretimi takip edilecekken, ABD’de küresel piyasaların merakla beklediği ve haftanın en önemli gündem maddesi olarak kabul edilen Eylül ayına ilişkin tarım dışı istihdam (TDİ) verisi izlenecek. Yurt içinde ise haftanın son işlem gününde sakin bir veri akışının yaşanması bekleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder